Magasinera.com stängt på nationaldagen 6 juni

Sedan 2005 är Sveriges nationaldag den 6 juni en nationell helgdag och en dag då de flesta av oss är lediga, så även medarbetarna på magasinera.com.

Sveriges nationaldag och Svenska flaggans dag firas den 6 juni. Tidigare firades 6 juni enbart som Svenska flaggans dag. Inte förrän 1983 fick dagens sin officiella status som just nationaldag. Från och med 2005 är nationaldagen en helgdag

Valet av datumet den 6 juni går tillbaka til att Gustav Vasa den 6 juni 1523 väljs till Sveriges kung. Sverige bröt sig ur Kalmarunionen med Danmark och Norge och blev åter ett självständigt land med en ny kunglig dynasti, Vasaätten. Den 6 juni 1809 skrev riksdagen under den regeringsform som lade grunden för det moderna Sverige. Det finns alltså flera goda skäl att hissa flaggan på söndag.

Vill du förkovra dig om bakgrunden till och tillkomsten av Sveriges nationaldag, finns spännande läsning på dessa sajter

https://nationaldagen.se/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_nationaldag#Historik

Flaggan i topp och ha en fin nationaldag! Vi hoppas på vackert sommarväder.

Planerar du att flytta in i ett av våra förråd på söndagen? Se till att kontakta vår kundservice under fredag och lördag. På lördag når du oss mellan 10.00 och 14.00. Sen stryker vi flaggan så vi är redo för söndagen.

Vännerna på magasinera.com