Magasinera.com önskar trevlig Valborg

Visste du att Valborg är en mycket gammal högtid. Nordiska museet gör gällande att Valborgsfirandet kom till Sverige redan under medeltiden. En tradition som idag är ett säkert vårtecken för många av oss.

Nordiska museets hemsida går att läsa att:

Valborgsfirandet har i Sverige en historia från medeltiden, redan då förknippad med ungdomar och deras festande. I de gammaldanska områdena – Skåne, Halland och Blekinge – gick pojkar och flickor runt i byarna och uppvaktade bönderna. När de förbjöds att använda kyrkans klockor till samling, övergick de till att tända eldar för att påkalla uppmärksamhet. Detta ska enligt vissa tolkningar ha varit upprinnelsen till eldarna.

I år, liksom tidigare år kommer eldar att tändas. I år, liksom i fjol, får vi alla än en gång fira Valborg i stilla mak. Vi får fortfarande hålla i och hålla ut! Efter regn kommer solsken och så även mer rörlighet och möjlighet att träffa nära och kära, släkt och vänner.

På Valborg har vi kundservice öppet som vanligt, 10:00-14:00.

Stängt 1 maj - mejla för akuta ärenden

Söndag den 1 maj, håller vi däremot helg och har stängt. Skulle en akut situation uppstå kan du mejla oss. Vi håller koll på mejlen: kundservice@magasinera.com och återkopplar så snart vi kan. Det är ju exempelvis inte så roligt att låsa in inpasseringstaggen, tillsammans med bil- och husnycklar, i förrådet. Det händer den bästa.

Trevlig Valborg, och var rädd om dig!

Vännerna på magasinera.com