Allhelgonadagen - kundservice stängt 5 november

På lördag, den 5 november, kommer Sveriges kyrkogårdar att fyllas av ljus som lyser upp i mörkret. Vi på magasinera.com vill också ägna dagen åt att minnas våra nära och kära som inte längre finns bland oss. Därför håller kundservice stängt under lördagen.

På Nordiska museets sida går att läsa att Alla helgons dag alltid firas den lördag som infaller mellan den 31 oktober och den 6 november. I år glider All helgona helgen därför in i novembermörkret.

Traditionellt sett har Allhelgonadagen i Sverige firats genom att tända ljus på gravarna. Tittar vi ännu längre tillbaka, har det historiskt sett vid denna tidpunkt på året funnits många ritualer där döden varit det stora temat, men även arrangemang knutna till skörd och grödor har funnits.

Spå vinterväder

Enligt Nordiska museet ska den 1 november, i det gamla bondesamhället, ha använts för att förutsäga vintervädret. Det ska ha sagts att "Om solen inte skiner så länge att man hinner med att sadla en häst, så blir det en mycket snörik vinter". Vi får väl se.

Inflyttning på lördag

Oavsett om vi kommer att hinna sadla hästen den 1 november medan solen skiner, eller inte, håller kundservice stängt på lördag den 5 november. Vill du flytta in i ditt förråd just denna dag? Kontakta kundservice i god tid på fredagen för att säkerställa ditt tillträde; vi stänger fredagstelefonen kl. 18.00. Klockan 10.00-14.00 på söndag, är vi åter på plats för att hjälpa dig.

Behöver du boka ett förråd, hittar du våra förrådsanläggningar och lediga förråd på vår startsida genom att klicka här.

Trevlig helg!

Team magasinera.com

Källa: Nordiska museet för mer spännande läsning