Magasinera.com - Gratis flyttkartonger via kartongfynd.se

Tycker du att flyttkartonger är dyra? Funderar du dessutom på hur du kan dra ditt strå till stacken för att spara på jordens resurser? Då har vi ett tips på var du kan hitta begagnade flyttlådor, helt gratis. Flytta och magasinera resurssnålt.

KartongFynd

De allra flesta av oss är duktiga på att skölja ur mjölkartongen och lägga den tillsammans med det tomma makaronpaketet i återvinningen. Men vad gör vi egentligen med alla de större kartonger som vi får tillsända när vi handlar på nätet?

Majoriteten av oss kör kartongen till återvinningsstationen eller knölar ner allt i den lokala återvinningsstationen för förpackningar. I värsta fall hamnar flyttlådan i restsoporna. Men borde dessa flyttkartonger inte kunna användas mer innan de kasseras? Svaret är ja!

På Återbruket har Birgitta Nilsson utvecklat en gratis webbaserad applikation som ska öka tillgängligheten av begagnade flyttlådor i närområdet.

Förmedling av flyttkartonger

– På vår sajt kartongfynd.se kan vem som helst skänka, önska eller söka efter kartonger, helt gratis. Personer som flyttar och magasinerar, har troligen främst behov av att önska kartonger. Istället för att direkt kasta bort en flyttkartong, kan den som önskar helt gratis lägga upp kartongen på vår sajt. När en kartong läggs upp får den direkt nytt liv och du bidrar till att leva resurssnålt, säger Birgitta Nilsson.

Magasinera.com har ingen egen försäljning av kartonger och förpackningsmaterial. Däremot gillar vi idén som Birgitta Nilsson utvecklat. Ett organiserat sätt att via sajten kartongfynd.se skapa en plattform för att skänka bort och få tillgång till begagnade kartonger i sitt närområde, helt gratis.

Pappkartonger passar utmärkt för att lagra alla typer av föremål, förutom kläder. När du magasinerar dina saker hos oss, lägg dem i plastboxar med tätförslutande lock. Där mår de bäst.

Sajten kartongfynd.se utvecklas hela tiden.

– Vi har också tänkt att man ska kunna spara sökningar för att undvika den manuella hanteringen och att man som företag även ska kunna prenumerera på annonser, som gör att man får information när det finns en matchning på en specifik storlek eller plats på önskade kartonger, informerar Birgitta Karlsson.

Är du nyfiken på hur du kan få fatt i gratis kartonger till din flytt och magasinering. Läs mer på kartongfynd.se

Kartongfynd.se är en helt fristående verksamhet, helt åtskild från Magasinera.com. Frågor, ros och ris, riktas direkt till kartongfynd.se. Magasinera.com tar inget ansvar för sajten kartongfynd.se utan agerar i detta fall som informationsförmedlare av gratistjänsten.