Avfuktare höjer lagringskvaliteten hos magasinera.com Åhus

Det känns alltid lika bra när tiden kommit att göra våra förrådsanläggningar ännu bättre. På fredag driftsätter vi vår nya industriella avfuktare i Åhus. Tillsammans med vår samarbetspartner Munters, ser vi till att du som kund hos magasinera.com alltid erbjuds bästa möjliga lagringsmiljö för dina ägodelar.

Om du hade ett ärende till ditt förråd i förra veckan, kanske du skymtade Martin och Ingemar från Kristianstadsbaserade JKF Klimatservice i vår förrådsanläggning i Åhus. JFK har kånkat in och kopplat ihop vår nya avfuktare från Munters med ventilationssystemet för att få en ännu bättre lagringsmiljö i lokalen.

En industriell avfuktare. I en förrådsanläggning. Varför det? Låt oss förklara:

Lagrade saker tål inte fukt

Överallt omkring oss i samhället finns en mängd saker som behöver lagras, vare sig det är en högt värderad målning på ett museum, möbler på tillfällig förvaring, dokument på kommunen eller elektronik som ska distribueras vidare ut till affären.

Saker är tillverkade av olika typer av material, men de har alla en sak gemensamt: känsligheten för fukt, om än i olika grad. Utsätts de för hög luftfuktighet kan de tyvärr komma till skada. Ett klassiskt bevis på för hög luftfuktighet är när dina flyttkartonger säckar ihop och viker sig. Då har de mjuknat av fukten i lokalen.

Stabil luftfuktighet viktigare än värme

I allmänhet är uppvärmning av lagerlokaler en vanlig metod för att försöka kontrollera den relativa luftfuktigheten. Temperaturen i sig har dock ingen påverkan på materialets kvalitet, undantaget vätskor. Eftersom den relativa fuktigheten (RF) i en uppvärmd byggnad varierar mellan 20-70 % RF, beroende på utomhusförhållandena, är uppvärmning inte lösningen för att uppnå en god lagringskvalitet. Det funkar helt enkelt inte.

I en byggnad där man låter installera en avfuktare från Munters, kan luftfuktigheten kontrolleras och hållas konstant under hela året, oavsett väderförhållandena utomhus. Uppvärmningen kan hållas nere och de förvarade sakerna och materialen skyddas.

Hur fungerar då den magiska avfuktaren? Kortfattat förklarat använder Munters industriella avfuktare en patenterad sorptionsrotor som låter luft passera i små kanaler genom det fuktabsorberande rotormaterialet. Inkommande processluft avger sin fukt till rotormaterialet och är torr när den lämnar rotorn. Färdigt och packat och klart för en god magasinering.

Vill du läsa mer om den magiska avfuktaren, kan du göra det genom att följa denna länk. Om det till hösten och vintern känns svalt i våra förrådsanläggningar, grips inte av oro. Vi håller medvetet värmen nere för att hålla elkonsumtionen nere. Det ligger liksom i tiden att varsamt umgås med våra resurser. Du kan vara lugn. Luftavfuktaren garanterar att dina saker är i goda händer, trots att du själv kommer att behöva jackan på när du befinner dig i förrådet.

Kontakta magasinera.com

Har du frågor om våra förråd, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna vidare till en god förvaring för dina ägodelar, oavsett behov. Nu når oss på 070-601 00 67 eller via mejl: kundservice@magasinera.com

Varmt välkommen att boka ditt förråd i Åhus eller på någon annan av våra förrådsanläggningar.

Vännerna på magasinera.com

Källa: Munters